miercuri, 21 aprilie 2010

Atlantida

Atlantida este numele numele unei insule legendare care lumea o crede un mit si neadevarata.Ea a fost mentionata pentru prima data in doua dialoguri,Timaios si Critias, ale lui Platon.
Platon spunea in relatarea sa ca Atlantida era o putere navala..Baza ei era pe o insula in vest de stramtoare Gibraltar,care a cuerit teritorii intinse din Africa Si Europa.El spunea ca Atlantida s-ar fi scudundat in ocean dupa o asediere a Atenei,acest eveniment petrecanduse acum 9.500 de ani inainte de Hristos.
Atlantida este considerata un mit creat de catre Platon pentru asi pune in evidenta teoriile sale politice.S-a avansat ipoteza ca sursele de inspiratie se afla din momente istorice precum ar fi razboiul troian sau eruptia de pe Thera si multe altele. Existenta Atlantidei a fost dezbatuta inca din antichitate,dar nu sa acceptat ca fiind adevarata.A fost putin cunoscuta in evul mediu dar a fost redescoperita de catre umanisti.
In condexul Popl-Vuh al maiasilor se spune ca stramosii acestora ar fi venit in trecut dintr-o tara situata departe in rasarit.In Venezuela traieste un trib in mijlocul padurii ecuatoriale,intr-un sat numit Atlan,care pastreaza amintirea unei catastrofe ce ar fi distrus patria lor,care era o nisula din Oceanul Atlantic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Book Template by Totul despre Blogger